AZ OLDALRÓL

azaz "az úgy volt..."

Az úgy volt, hogy évek óta a Tisza-tó mellett nyaraltunk, ennek köszönhetően én, az alapvetően "biológiás" beállítottságú, de pénztárgépszerelőnek és könyvelőnek elfajzott csóka eléggé megszerettem a tavat. Jó pösti turistaként lelkesen meséltem a pár vezetett túra alkalmával megismert csodákról... Aztán egy január elsejei fogadalomnak köszönhetően - miszerint nem fogok annyit dolgozni és természetet fogok fotózni - lett egy telkem Tiszafüreden. Más lehet, hogy előbb fényképezőgépet vásárolt volna, de most már mindegy...

Az első adandó alkalommal persze kiderült, hogy nem is annyira ismerem én a környező élővilágot és nem ártana, ha kicsit okosodnék..., azért aztán a Jézuska (meg az asszony) meglepett egy Tisza-tavi túravezető tanfolyammal, ahol megismerhettem a tó növény és állatvilágát. A vizsgára való felkészülés alatt jött az ötlet, hogy milyen jó volna, ha egy helyen megtalálható lenne a Tisza-tó fajairól pár mondat, amit érdemes tudni róluk... Így jött létre ez az oldal. 

Mivel gyakorlatilag én is most tanulom az itt megtalálható információkat, ezért a tanfolyamra alapoztam és erősen támaszkodtam az interneten található leírásokra, különösen a wikipédiára. Mindenhol próbáltam megjelölni a forrást és olyan képeket használni, amelyek szabad felhasználásához azok jogtulajdonosai hozzájárultak, de ha ennek ellenére valaki olyan szövegrészletet, vagy képet talál, amit sajátjának érez, és nem szeretné, ha ezen az oldalon fent lennének, akkor jelezzen és módosítom az oldalt.

Tervezem az oldalt saját magam által készített képekkel feltölteni, de szívesen használnám mások erre a célra felajánlott képeit is.

Az oldallal semmilyen bevételszerző szándékom nincsen, használja mindenki megelégedéssel.

Köszönet a Hortobágyi Nemzeti Park Tisza-tavi túravezető tanfolyam oktatóinak, a Wikipédián publikálóknak, a képeket készítőknek!

Köszönet a Webnode-nak, hogy nulla honlap fejlesztési tudással és tapasztalattal létre tudtam hozni ezt az oldalt!