LADIKTOURS

Tisza-tavi csónak túrák

Csónak túráink a Tisza-tavon:

Túráink Poroszlóról, a Fűzfa kikötőből indulnak

2 órás csónak túra

2 órás túra során a túrázó betekintést nyerhet a Tisza-tó sokszínű világába. A túra első felében csónakázhat egy nádasokkal és vízinövényekkel körbevett csatornán, majd egy szigetre lépve, egy rövid ártéri erdei séta után a kilátótoronyból megcsodálhatjuk a Poroszlói medence nyújtotta páratlan látványt. A kilátó toronytól tovább csónakázva testközelből is átélhetjük a vízi növényekben gazdag nagy vízfelület nyújtotta élményeket., majd a gyékényesen és nádason átvezető kis vízi ösvény folytatjuk utunkat, amelyen a csónak éppen csak elfér. Mivel ajánlott ezen a részen igen lassan haladni, testközelből láthatjuk a vízi növényeket és nádasban fészkelő madarakat.

3 órás csónak túra

Ez a 20 kilométer hosszú túraútvonal kb. 3 órás élményekben gazdag időtöltést kínál a csónaktúrázóknak. A túra első felében felfedezhetik, milyen változatos a Kis-Tisza. Kiérve a Tisza folyóra megcsodálhatják a folyó partján magasodó ártéri erdőket és a bokrok alján megbúvó tőkés récéket.  azon áthaladva máris a Füredi medencében találja magát a túrázó. Az öblítő csatornán csónakázva beérünk a Füredi-Holt-Tiszára, melynek érdekessége, hogy egy 20 hektáros sziget terül el a közepén. A visszavezető úton nagy kiterjedésű sulyom mezőkben gyönyörködhetünk. A régi erdőkből maradt vízből kiálló elhalt fákon kormoránok gubbasztanak. 

4 órás csónak túra

Ezen a 25 kilométer hosszú, kb. 4 órás túra során a túrázó betekintést nyerhet a Tisza-tó sokszínűségébe. A túra első felében egy nádasokkal és vízinövényekkel körbevett csatornán csónakázhat, majd egy szigetre lépve, egy rövid ártéri erdei séta után a kilátótoronyból megcsodálhatjuk a Poroszlói medence nyújtotta páratlan látványt. A kilátó toronytól tovább csónakázva a Csapói-Holt-Tiszán megcsodálhatjuk a távolban előttünk húzódó Tisza folyó vonalát követő ártéri erdőt, majd folytatjuk utunkat az Óhalászi sziget felé, melyen az 1876-os árviz által elpusztított falu romjaira bukkanhatunk. A szigeten ma emlékhely, ahol madármegfigyelő torony áll.

Kérlek töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot, amennyiben részt szeretnél venni a LADIKTOURS valamelyik programján!