PETTYES FŰZFAARASZOLÓ
(Cabera exanthemata)

Fotók: 1. Balogh Diana 2. Kimmo Silvonen

Hazánkban mindenütt megtalálható és igen gyakori, különösen erdőszéleken, erdei tisztásokon, erdei utak mentén, kertekben ligetkben. Kecskefűzön, rezgő nyárfén, mogyoron és különféle lombosfákon él.

Az elülső szárny fehér, finom barnás vagy sárgás szemcsézettséggel. A harántvonalak elmosódottak. Mérete 24-32 mm. Hernyója kissé zömök, színe szürke, vagy barna, a hátán sötét foltok és fehér pontocskák vannak. 

Két nemzedéke csaknem megszakítás  nélkül áprilistól szeptemberig repül. Bábja tele át. 

Forrás